2020-03-01

Fram med pekpinnen Jan Björklund

 
Som debatterna om kompetensen hos lärarna, utlärningen till studenterna, samt frekvensen av skolk inom de svenska skolorna så visat så har även våran kära skolminister aldrig missat ett tillfälle att kritisera och svartmåla den svenska skolan, men det verkar som han skjuter allena lösa skott, ty självaste kanonen kan fällas direkt inne på Rosenbad.

Det är ju till synes uppenbart så att rikets lagstiftare missat en kurs eller två, alternativt att lärarna de haft varit av sämre kvalité.

I läroplanerna regleras det demokratiska uppdraget:

“Det är inte tillräckligt att i undervisningen förmedla kunskap om grundläggande demokratiska värderingar. Undervisningen ska bedrivas i demokratiska arbetsformer och förbereda eleverna för att ta ett personligt ansvar. Genom att delta i planering och utvärdering av den dagliga undervisningen och få välja kurser, ämnen, teman och aktiviteter, kan eleverna utveckla sin förmåga att utöva inflytande och ta ansvar.” (Lpo 94)

“Omsorg om och hänsyn till andra människor, liksom rättvisa och jämställdhet samt egna och andras rättigheter ska lyftas fram och synliggöras i verksamheten... Att hävda grundläggande värden kräver att värderingar tydliggörs i den dagliga verksamheten. Versamheten ska bedrivas i demokratiska former och därigenom lägga grunden till ett växande ansvar och intresse hos barnen för att de på sikt aktivt ska delta i samhällslivet.” (Lpfö 98)

“Människolivets okränkbarhet, individens frihet och integritet, alla människors lika värde, jämställdhet mellan kvinnor och män, samt solidaritet med svaga och utsatta är de värden som skolan ska gestalta och förmedla... Ingen ska i skolan utsättas för mobbning. Tendenser till trakasserier ska aktivt bekämpas. Främlingsfientlighet och intolerans måste mötas med kunskap, öppen diskussion och aktiva insatser.” (Lpo 94, Lpf 94)

~

Diskussion från det moderata rummet:

Führer Reinfeldt oroar sig att skotten kan komma innefrån bunkern och har upproren och attentatsförsöken av tidigare bröder i andra germanska och stövelstampande länder i åtanke, emedans der Außenminister Bildt framför att det ej finns någon vidare grund för oro då samarbete utväxlas med andra stater som är mer erfarna att handskas med, samt mot, folkets viljor.

Måhända samma stat som mot denna information kunde övertygas att inköpa våra svensktillverkade Klusterbomber.















~
 

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar