2016-08-18

Runka händer


Jag förstår inte varför det är sånt stohej kring den här religiöst betonade könsskillnaden och att man i den aktuella religionen inte bör skaka hand könen emellan.

Själv härstammar jag från den paganska romerska kulturen och finner det till gott att varje möte emellan man o kvinna i princip handlar om just utbyte av kön, samt deras vätskor. Jag vill helt enkelt få deras vätskor, samtidigt, en stund därefter, som de tar emot mina. Jag som man bör visa givmildhet i detta spörsmål dessutom, och låta kvinnan komma först, även om även jag will cum, later on.

Detta är en ära för oss båda, en visning av uppskattning och förtrolighet.

Det är både vänskapligt samt öppenhjärtligt och skapar äkta rena band oss emellan vilket sedan ligger till grund för vidare kulturella kontakter och ståndaktiga förhållanden.

Tycker inte det ska va så svårt att acceptera, ta säden dit man kommer.


De som är intoleranta mot den här sedvänjan är ju homosexäktenskapsförespråkare och de skulle nog må bäst av att avflytta till Alaska eller någon annan perifier jordhålekontinent, där man inte behöver stöta på andra varelser så ofta.










~

2016-08-08

USA:s första mulattpresident – the blended USA


Kvalitetsredaktören i Svenska Dagbladet förklarar varför man benämner Barack Obama som ‘svart’, med anledning utav att någon mejlat in och undrat, då han ju uppenbarligen har en svart och en vit föräldrer, och att man ju då likväl kunde kalla honom ‘vit’, eller ‘färgad’.

Huvudskälet till att vi kallar Obama svart är journalistiskt.

Det var ju för tur det, ty vetenskapligt slutade de flesta rasbeteckna individer någon gång efter första halvan av föregående sekel, men om man ändå äskar hålla den rasbiologiska fanan högt och segregera in folk i olika rasassocierande beteckningar så bör man ju göra det med någonslags korrekthet.

Är man av en del svart, och en del vit, så blir man mulatt, man blir inte per automatik svart.

Det är även betecknande för pöblen, förlåt, publicisterna, att vissa fortfarande mentalt lever under Jim Crows lagar som var gällande i delar av USA emellan 1876-1965, där man saluförde att man separerade men likvärdställde, och man var i implementeringen av dessa separationslagar långt strängare än både Nazityskland och ApartheidSydafrika, ty inte en enda droppe svart blod fick finnas i en viting om han skulle få benämnas så. Obama är ju halvt halvt så det är klart han är svart, något annat verkar va en omöjlighet.

SvD:s kvalitetsredaktör verkar dock ta stolthet i att man inte kallar svarta för negrer längre, vilket t.ex. Martin Luther King gjorde, nej det är bra, neger betyder ju ändå bara svart

jaja, jag bara skojar, det är klart man får kalla sig precis vad man vill,

men folk kan ju missuppfatta med, så här sa, skriver, t.ex. Barack Obama i hans uppmärksammade rastal, där han för enda gången tar upp sin egen ‘rastillhörighet’:

I am the son of a black man from Kenya and a white woman from Kansas.

Jag vet inte hur man kan missuppfatta detta, samt missuppfatta hela hans utproklamerade unifierande politik och istället vara helt fast i sina egna fastställda tankegångar, i biologin, likt en kraxande kråka.


Men vad vet jag, jag är bara en människa.













~

2016-08-01

Tiden


på jorden
rullar på

i den eviga cyklen
som av tiden består

genom rymdens gång
jordens axel
likt en rymdgångare
genomfar

ovetande om sin framtid
ehuru i förnimmelse av sin baktid
ståndlingen befinnandes i nutid

suktandes för sin framtid


















~